FORSTÅ ÅRSAGEN TIL FIBROMYALGI OG ME-KRONISK TRÆTHED - FÅ HJÆLP TIL AT BLIVE RASK!

Lær hvordan sygdomme som fibromyalgi og ME-kronisk træthed opstår og udvikler sig samt hvilke psykiske, fysiske og biokemiske faktorer , der fastholder dem. Ved at ændre din måde at takle følelser på, blive bevidst om og lave konstruktive ændringer i dine familiære, arbejdsmæssige og sociale interaktioner, kan du langsomt begynde at fjerne grundlaget for fibromyalgi og ME's opståen. Samtidig får du en forståelse af kroppens kemi og indsigt i, hvordan ændringer i kost og livsstil kan skabe hurtige og positive forandringer i symptombilledet. Behandlingen vil løbende understøtte disse tiltag samt gradvist frigøre kroppen for de blokeringer, der har fastholdt smerte- og symptombilledet.

* Behandling og anbefaling af kostomlægning kan variere fra person til person. Det tilstræbes altid at gøre det så billigt men samtidig effektivt som muligt for dig som klient!

Kan også bestilles som foredrag - ring på 40 74 74 67 eller mail mk@c.dk for yderligere oplysninger!

_________________________________________________________________________________

København okt. 2022

Kære Morten.
Jeg sidder fyldt med taknemmelighed for hvad dine behandlinger og samtaler har gjort. Fatter ikke at jeg de sidste to mrd er gået op I tid, har fået mere ståsted til at sige farvel til flexjob. Har kommet igennem 3 store begivenheder som har været uoverkommelige for mig før som omfatter min exmand. Hold da op. Som om at de sidste 7 år har været en lang fødsel og nu først nu har jeg været i stand til at være tydelig også over for ham. Jeg er også begyndt at arbejde mere, men mangler lyst til studiet. Det kan jeg ikke lige finde ud af hvad er. Jeg vil dog gerne fortsætte lidt hos dig. Har udfordringer med min skulder fra et tidligere frossen skulder og "skulder af led" problem. Det er kommet igen efter et mindre fald/snublen jeg har haft for 1 mrd siden.

Kh Margrethe
____________________________________________________________________________________________
København okt. 2018
 
Morten har hjulpet min datter 100% af med fibromyalgi og dermed gjort hende medicinfri og smertefri. Min datter på 20 år fik besked fra lægerne at hun resten af sit liv skulle behandles med medicin, men nu er hun både medicinfri og smertefri pga behandlinger hos Morten.
 

København d. 2-1 2017

Hej Morten,
Godt nytår.
Jeg vil aflyse behandlingen imorgen.
Jeg har fået det ret godt med masser af energi, og mindre smerter. Jeg vil holde en pause og så se hvordan det vil gå.
Tak for denne gang
Mange nytårshilsner:  
Hamideh

______________________________________________________________________________________________

 

København d. 17-9 2015

Hej Morten
 
Jeg vil gerne aflyse vores aftale - tror nok at det er mandag 28. sep.
Jeg har det faktisk ret godt, og vil prøve at holde en pause, og så se hvordan det vil gå.
Jeg har lige været til kontrol hos min reumatolog og gik derfra uden indsprøjtning eller anden medicin : )
 
Mange venlige hilsner Ritte

______________________________________________________________________________________________

Faaborg d. 7-11-2014

                                                      Hej Morten

Jeg vil gerne afbestille min behandling d. 21-11-2014 kl.11:00.
 Da den kostomlægning du har anbefalet, har en virkelig god virkning. Det virkede ret hurtigt, har ikke så ondt mere, kan sove hele natten.
  Det er heller ikke nødvendigt at tage pamol mere, dem spiste jeg en hel del af før, p.g.a. smerter.
  Jeg vil foreløbig takke for hjælpen og vil gerne have lov til at vende tilbage, hvis det skulle blive nødvendigt.


Med venlig hilsen

Anne-Birthe


En alternativ solstrålehistorie

Som medlem af foreningen skriver jeg dette indlæg på baggrund af de erfaringer, jeg har gjort de sidste 2 år. Erfaringer, som jeg seriøst mener, kunne komme flere fibromyalgiramte til gode.

Jeg læser altid medlemsbladet og undrer mig mere og mere over, at det sådan set kun er medicinalindustrien, der har indflydelse på behandlingen af patienter med fibromyalgi. Er det ikke muligt at finde et præparat af mere eller mindre ubehagelig karakter f.eks. som epilepsi- eller antidepressiv medicin - ja, så findes der ganske enkelt ikke nogen behandling for patienterne - siger man.......

Jeg har allerede i min overskrift fremhævet ordet alternativ, da det er det alternative aspekt jeg mener bør tages mere alvorligt i behandlingen af fibromyalgipatienter. Siden maj 2008 har jeg gået til fast behandling hos en psykoterapeut, healer og massør. Det var min mor, der sådan set inderligt bad mig om i det mindste bare at prøve den her fyr af. Hun havde læst, at han før havde behandlet fibromyalgipatienter med positivt resultat.

Jeg var kommet så langt ud, at jeg lige så godt kunne prøve, jeg var ikke særligt interesseret i livet længere OG jeg vil gerne pointere, at jeg, af alle, altid har været utroligt skeptisk over for alt det der alternative hokus-pokus.

I 2007 deltog jeg i et 14-dages smertehåndteringskursus på Frederiksberg Hospital. Det var to gode uger, hvor man fik noget med hjem og tænke over - tilværelsen blev midlertidigt lidt mere positiv. Jeg tænkte meget over hvad vi havde gennemgået og fik ændret nogle ting derhjemme, som gjorde min hverdag lidt nemmere. Alligevel som tiden gik følte jeg, at jeg fik det værre og værre, jeg blev mere deprimeret og havde smerter konstant osv. - det sædvanlige mønster. Jeg kunne bare ikke rigtig forstå hvorfor jeg følte, at min tilstand forværredes. Jeg søgte læge flere gange og sidste gang jeg opsøgte min læge i begyndelsen af maj 2008, endte det med at jeg overgav mig og aftalte med hende at jeg skulle afprøve noget nyt medicin. Jeg havde tidligere i forbindelse med frivillig deltagelse i et medicinforsøg på Frederiksberg Hospital oplevet, at jeg ikke kunne tåle det præparat de gav mig.

Én gang før - efter at have deltaget i smertehåndteringskurset - havde jeg stået med recepten på medicin i hånden men brugte den aldrig. Denne gang havde jeg dog sat mig for at prøve. Men endnu en gang nåede jeg ikke så langt - heldigvis kan jeg sige den dag i dag - da min mor gav mig denne her artikel om denne her healer og sagde, at hvis jeg ville prøve, skulle hun nok betale. Jeg lavede en aftale ugen efter og jeg kan kun sige, at det har været et af de bedste år i mit liv. Det har også været et af de hårdeste men på en positiv måde. De foregående år var mindst lige så hårde, men negative, forstået på den måde, at der ikke som nu er kommet noget positivt ud af alt besværet.

Min forhistorie er kort fortalt:

Jeg fik i september 2006 stillet diagnosen fibromyalgi på Frederiksberg Hospital. Noget jeg selv tog initiativ til og betalte for, jeg nåede ingen vegne i det offentlige system.

Kort forinden - d.1.6. 06 havde jeg opsagt min stilling som rengøringsassistent gennem 71/2 år på en skole. Jeg kunne ganske enkelt ikke mere og det eneste jeg ikke havde forsøgt, var at søge nye veje jobmæssigt.

Jeg havde gennem de sidste 15 år fået det dårligere og dårligere, i 2006 havde jeg så mange smerter og var så træt, at det eneste jeg tænkte på var at komme hjem på sofaen efter arbejde og SOVE. Ved aftenstide hev jeg mig op, der var jo også et familieliv og nogle pligter med fire børn født inden for fem år.

Jeg var altid frisk som en havørn, når jeg søgte læge og bad om at blive tjekket for det ene eller det andet - noget måtte der være i vejen.

Allerede tilbage i starten af 90'erne læste jeg om noget der hed fibromyalgi og tænkte, at det passede lige nøjagtigt på hvordan jeg oplevede, at jeg havde det. Jeg talte selvfølgelig med min læge om det, men det blev pure afvist - også senere i forbindelse med konsultationer hos forskellige reumatologer.

Som tidligere nævnt fik jeg en tilbundsgående undersøgelse på Frederiksberg Hospital, da jeg meldte mig frivilligt til at deltage i et medicinforsøg, som skulle klarlægge om præparatet havde en gavnlig effekt på fibromyalgipatienter. Det var også her jeg blev kontaktet vedr. fibromyalgiteamet og smertehåndteringskurserne.

Det er et led i disse kurser, at man et år efter deltagelse bliver indkaldt til et nyt kursus af en uges varighed - for at følge op på hvordan det er gået siden sidst, om det har kunnet ændre ens tilværelse osv.
I juli 2008 deltog jeg derfor igen.

På det tidspunkt havde jeg fået 6 behandlinger hos min terapeut, og det havde allerede sat sine spor. Jeg var blevet et gladere menneske, kunne overskue mit liv og min situation væsentligt bedre, følte mig helt anderledes godt tilpas. Jeg havde været MEGET skeptisk i starten og mente ikke rigtig, der var noget der ændrede sig, men det gjorde det efter 5. behandling. Der oplevede jeg nærmest, at jeg kunne gå på vandet, så godt havde jeg ikke haft det længe.

Så fuld af glad forventning mødte jeg op på Frederiksberg Hospital og fortalte glædesstrålende om det der var hændt mig. Jeg kan roligt sige, at jeg var det eneste positive menneske i vores gruppe på fem den uge ( vi var i virkeligheden otte personer, men tre kunne ikke komme). De fleste var røget på antidepressiv medicin - uden den helt store effekt. Jeg ville selv have været en af dem.

I januar 2008 havde jeg gået sygemeldt så længe, at der var nødt til at ske noget, så jeg blev kaldt til samtale hos en socialrådgiver i jobcenter, København. Det mundede ud i en arbejdsprøvning fra august - december på en skole på Amager som medhjælp på kontoret og til forskellige kopiopgaver, kaffebrygning o.a., startende med 20 timer/uge. Det blev langsomt hævet til 24 timer/uge, hvilket forblev mit niveau i den tid jeg var der, da jeg ikke kunne klare de 30 timer, som jeg helst skulle op på. D. 8.12. 08 kom jeg i virksomhedspraktik under revalideringen i et lille it-firma - jeg havde selv fundet jobbet. Forløbet sluttede her d. 30.6.09 og jeg er efterfølgende blevet fastansat i firmaet. Det sidste halve år har jeg taget nogle kurser i regnskab og bogføring samt et basis pc-kørekort, da jeg bl.a. sidder med firmaets regnskab. Jeg er ikke for nuværende i stand til at klare et fuldtidsjob, jeg er kun oppe på 26 timer/uge, men i betragtning af hvor jeg var for et år siden, kan jeg kun ryste på hovedet i dyb undren. Jeg har det bedre end jeg nogensinde har haft det i hele mit liv, fremtiden ligger åben og venter på mig derude.

Det var en lang omvej for at nå til det jeg egentlig gerne ville - nemlig alternativ behandling af fibromyalgipatienter. Jeg har ofte i de sidste mange måneder spurgt mig selv om, hvordan det offentlige har råd til at negligere noget, der faktisk virker? Der burde være tilskud til alternativ behandling på lige fod med alt andet. Hvordan kan det være, at der ikke eksisterer et tættere samarbejde mellem det etablerede behandlersystem og det alternative? Der er mangt og meget der får en til at pege på medicinalindustriens enorme magt! Så meget desto mere er der brug for sådan en som mig og en forening, der kan og vil tale patienternes sag. Det sidste kan godt undre mig en smule. Hvordan kan det være at man i Dansk Fibromyalgi Forening ikke går ud over det gængse?

Jeg har deltaget i alt, hvad der har været at deltage i af endagskurser og foredrag arrangeret af foreningen, men aldrig hørt tale om, at man kunne gå en alternativ vej? I medlemsbladet handler det kun om, at få omtalt og kæmpet for, at der bliver frigivet ny medicin med et hav af bivirkninger.

I min kamp for at komme på benene igen og ikke mindst komme tilbage på arbejdsmarkedet, er der gået mange timer med samtale, healing, elektro-akkupunktur og massage. Det har været en lang vej gennem mit indre smerteunivers såvel som det ydre, de to ting er uløseligt forbundet - til tider ufatteligt hårdt og chokerende, så hårdt at man ikke tror det muligt, man er ved at kaste op af smerte, man tror ikke på at man overlever det her, men gradvist kommer man igennem på den anden side - og det er ikke slut i skrivende stund! Blot det at skeletterne er raslet ud af skabet, har haft en enorm effekt.

- Jamen, du kunne da bare have opsøgt en psykolog ville nogen indvende.
- Ja, det kunne jeg godt, men en psykolog kan ikke heale og en psykolog benytter sig ikke af naturmedicin, som - det ligger i ordet - ikke er skadelig for din organisme.

Jeg har siden midsommer '08 tabt mig 10 kg - er gået fra at være str. 44-46 til at være 36/38/40, min selvtillid er øget med 80%, jeg har fundet mig tilrette på arbejdsmarkedet igen, jeg er gået fra at være 100% negativ til at være overvejende positiv. Siden maj '08 har jeg kun opsøgt min læge 2 gange og det var af helt andre årsager end smerte/fibromyalgi.

Jeg oplever, at mine led og muskler har fået en øget smidighed, så meget at jeg efterhånden har fået et ønske om at bruge min krop på en mere fysisk måde end bare ved at gå. For et år siden kunne jeg næsten ikke gå - 20 minutter og jeg måtte slæbe mig hjem hvis det tog længere tid. Cyklen blev også stillet på græs, det gjorde ganske enkelt for ondt. Den er nu tilbage i stalden og jeg er begyndt at cykle på arbejde, nok ca. 8 -9 km i alt.

Jeg har fået en behandling, der har hjulpet, en behandling som jeg i årevis har søgt i det etablerede system, men aldrig opnået, kun opnået at stå med endnu en recept i hånden på noget medicin som alligevel ikke hjælper. Hvor længe jeg skal fortsætte i behandling ved jeg ikke, jeg ved bare at processen stadig er i gang og jeg ved også, at havde det ikke været fordi jeg var havnet hos min terapeut, havde jeg aldrig klaret at komme så langt, som jeg er i dag.

Interesserede kan benytte flg. Link: https://www.human-balance.dk/

Med venlig hilsen

Jette Hollænder Schousboe


 

JEG ER SÅ GLAD, JEG HAR FÅET MASSER AF ENERGI

I FAMILIEJOURNALEN maj 2000 læste jeg om en vellykket behandling af fibromyalgi hos Morten Krabbe i Hellerup. Jeg var ikke længe om at bestille en tid, da jeg altid har gået ind for alternativ behandling og fordi jeg gennem årene havde prøvet meget, bl.a. Kinesiologi, Zoneterapi, kiropraktor, Fysioterapi, Vakumterapi, som alt sammen kun har hjulpet kortvarigt på min træthed og mine mange smerter. Jeg har i mindst 20 år kun haft halvtidsjob pga. min sygdom, som også er resulteret i den mindste pension i april 1999.

Morten tog min puls og fortalte mig om kroppens og sjælens ubalancer. For mig og for de fleste fibromyalgipatienter er der ubalancer i nyre og lever, som relaterer til følelser, der holdes tilbage. Kroppen udsender mere end 30 pulssignaler, som fortæller om kroppens fysiske og psykiske tilstand.

Jeg fik til at starte med el-akupunktur, kostvejledning og masser af healing men klagede stadig over træthed og masser af muskelømhed, som ikke kan beskrives. Trods jeg selv synes, jeg var stærk,, jeg var den værste patient Morten havde oplevet, sagde han, det lagde han ikke skjul på, men jeg holdt stadig fast på Morten, for jeg vidste han bærer på en stor viden, da han bl.a. også er med hos www.netnaturdoktoren.dk og bladet I FORM.

Men på et tidspunkt var jeg ved at give op, men vores lige så vigtige samtaler, førte mig frem til jeg idag har fået fjernet al amalgan i tænderne og været til genkaldelsesterapi hos Steen Krarup, det hele har hjulpet mig meget, der er ingen spildte kroner.

Jeg har det sidste års tid haft et skånejob på bare 6 timer, bare for at holde mig igang og komme op om morgenen, men nu søger jeg nye udfordringer, jeg kan begynde at se lyset takket være Morten Krabbe.

Med venlig hilsen

Marie Jullie Elbæk
Ølstykke d. 21/5 2003


 

"Jeg har i mere end 20 år lidt af muskel- og ledsmerter. De sidste 4 år er smerterne taget til, fulgt af en svækkelse af min muskelskraft. De ting jeg med lethed gjorde før i tiden, blev til en uovervindelig opgave i dagligdagen. Jeg fik efter mange og langvarige underøgelser stillet diagnosen fibromyalgi i sommeren -97.

Gennem tiden har jeg prøvet mange forskellige behandlingsformer, f.eks.: Gigtmedicin, fysioterapi, akupunktur, zoneterapi, styrketræning, svømning, gymnastik, afspænding o.l., uden den store virkning.

Hele vinteren 98-99 måtte jeg lægge mig, når jeg kom hjem fra arbejde. Jeg orkede næsten ingenting og de fleste ting voksede mig over hovedet.

I februar -99 måtte jeg opgive min gymnastik på grund af manglende muskelkraft og energi. Min livslyst kunne herefter ligge på et meget lille sted.

Jeg havde læst om Morten Krabbes behandlingsformer, og efter at have talt med ham på en helsemesse, besluttede jeg, at denne form for holistisk behandling måtte være noget for mig.

Det har jeg ikke fortrudt!
Allerede efter første behandling d. 30-3-99, kunne jeg mærke forandringer i min krop. Jeg har efterfølgende erfaret, at min krop samt arme og ben har været stive og hårde som træstammer, for efter hver behandling har jeg mærket, at nye muskelgrupper er blevet blødgjorte og bevægelige.

Jeg har selvfølgelig rådført mig med min egen læge. Efter at han har set min positive udvikling, mener han, at Morten Krabbe kan hjælpe mig, så jeg kan få min tabte livskvalitet igen. I skrivende stund er jeg i stand til at jogge, jeg har gjort hovedrent i mit hjem og er ved at få styr på min have igen. Jeg har selvfølgelig også meldt mig til gymnastik i efteråret.

Med udsigten til at blive rask og rørig, sender jeg mine bedste anbefalinger og varmeste hilsener".

Hanne Kristiansen
den 17. juni 1999


 

Jeg er 50 år og hjemmehjælper. For 4 år siden fik jeg et vrid i ryggen på mit arbejde. År 2000 fik jeg fra Arbejdsmedicinsk Klinik besked om, at det var fibromyalgi og at jeg ikke måtte fortsætte som aftenvagt, da dette var for belastende for kroppen. Lige efter så min far en artikel i Familiejournalen om en dame med samme lidelse, der havde besøgt Morten Krabbe. Far synes jeg skulle læse det. Det gjorde jeg og lagde bladet væk. 14 dage senere havde jeg meget ondt og tænkte nu skal det prøves.

Jeg ringede Morten Krabbe op og fik en tid. Han tog min puls og sagde, at det ikke var fibromyalgi, men et rygproblem og for meget syre i kroppen. Det gjorde, at jeg fik en del muskelknuder af affaldsophobninger, som gav mig kraftige smerter. Jeg blev sat på afgiftningskur. Dette hjalp en hel del, men jeg havde stadig smerter og var meget træt, når jeg belastede mig selv for meget. Især i det punkt, jeg selv mente var arbejdsskaden.

Jeg talte med Morten om det, som foreslog urtepiller som gik ind og påvirkede tyktarmen, så fik han løst problemet. Jeg har nu gået hos Morten Krabbe i 3/4 år, fået healing, massage, akupunktur, urtete og vitaminer. Idag har jeg det rigtigt godt, min træthed og ligegyldighed er i stor fremskridt, hvilket jeg kun kan være Morten Krabbe dybt taknemmelig for. Samtidig kan jeg anbefale andre, at få Morten krabbe ud og fortælle om naturmedicin, da han også er en rigtig god fortæller som gi´r stof til eftertanke.

Hilsen Evy Due d. 23-5 2001


 

Tilbage til livet

Jeg fik diagnosen Fibromyalgi i 1997, det var en lettelse i sig selv. For nu kunne jeg forholde mig til, hvad jeg fejlede. Jeg havde ingen udsigt til at få det bedre, jeg måtte affinde mig med at sådan var det for mig. Jeg ville ikke på pension, jeg holdt fast i mit job. Undersøgte alle muligheder, gik på biblioteket, lånte bøger om meditation, for jeg var overbevist om at kontrol over mig selv ville hjælpe, men fik ikke gjort mere ved det. Energien var totalt væk. Jeg slæbte mig igennem dagen, fik den til at hænge sammen, selvom alt var kaos inde i kroppen.

Jeg arbejder som dagplejer, hvor jeg kunne sætte mig og hvile halvanden time om dagen, imens børnene sov, så kunne jeg lige klare resten af dagen. Jeg havde ikke overskud til at tage i byen og handle ind, men det skulle gøres, så jeg måtte støtte mig til indkøbsvognen. Skulle jeg bære på en kurv, så fik jeg ondt over det hele i kroppen. Knæene var ømme og jeg kunne næsten ikke stå i køen af udmattelse.

Når jeg kom hjem måtte jeg sidde ned inden madlavningen. Om aftenen følte jeg mig lam og kunne ikke altid holde mig oppe. Som regel i weekenden fik jeg mange smerter i ansigtet og musklerne kunne ikke slappe af, de var stenhårde. Jeg var skrækslagen, når jeg kunne mærke, jeg skulle have den store tur. Med hovedpine som hovedet skulle springe, jeg havde ondt i alle muskler i ansigtet, skulle jeg græde af smerte gjorde det ondt i øjnene, jeg kunne ikke spise noget mad, så gjorde det endnu mere ondt.

Alt var stift i kroppen og gjorde ondt, jeg kastede op flere gange. Jeg kunne ikke sidde, ikke ligge og gå. Det varede et døgn, mandag morgen var det ovre og jeg fortsatte mit job.

Jeg havde advaret min familie, at hvis jeg fik det sådan tit, havde jeg ikke lyst til at leve mere. Men pludselig en dag kom nogle venner med en artikel om Morten Krabbe. Jeg tænkte mig ikke længe om, for jeg var overbevist om, at der var en udvej.

Ved første behandling reagerede jeg meget voldsomt med mine store ture. Det skulle vise sig, at det var den sidste tur!

De næste par dage havde jeg smerter i hovedet, men jeg kunne mærke, hvordan smerterne forlod kroppen og efter 3 dage forsvandt smerterne. Humøret steg og jeg kunne begyndet at gøre rent m.m. Alt blev endevendt, men trætheden forsvandt ikke så let, så Morten satte mig på Urtedråber og det gik fremad.

Jeg er blevet behandlet med massage, urtete, urtepiller og -dråber og fået el-akupunktur og kostvejledning. Alle jeg kender siger jeg lyser op og min livsglæde er enorm. Jeg har en ballast med i livet og har lært at penge ikke er alt, men uden et godt helbred er det intet værd. Jeg er yderst taknemmelig over at jeg er rask, takket være Morten Krabbe's Human-Balance, han er sendt fra himlen.

Anette Rønmann d. 12 - 9 2000.

Læs mere her http://human-balance.dk/familie-journal-d-15-05-2000

eller her http://human-balance.dk/image/momento-mag-febr-2101.pdf

eller her http://human-balance.dk/familie-journal-d-9-12-96

eller her http://human-balance.dk/alternativ-magasinet-nr-31-1997