Ayurveda pulsdiagnose

Få en præcis og individuel vurdering af din egen type - prakruti og mulige ubalancer - vikruti. Via pulsen gives adgang til ca. 30 signaler som giver et nøjagtigt billede af din fysiske og psykiske tilstand. Pulsen afslører dine stærke og svage sider samt hvor ubalancer har tendens til at opstå i kroppen. Find ud af om du er VATA, PITTA eller KAPHA type og få brugbare råd om kost, livsstil, kosttilskud og naturmedicin, der passer til netop dig.

Vata, Pitta og Kapha ligger som styremekanismer (doshaer) i den menneskelige fysiologi og kontrollerer alle vores funktioner fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Fordelingen af disse afgør vores udseende, temperament, stærke og svage sider samt sygdomstendenser. Alt i det menneskelige univers kan rubriceres under Vata, Pitta og Kapha.

Den ayurvediske puls, som jeg anvender, fungerer noget anderledes, end lægens måde at måle puls på. Hvor lægen måler midt på underarmen nede ved håndleddet, så måler jeg ude i siden under tommelfinger roden. Her får jeg adgang til en lang række pulse, som både varierer i rytme og hastighed. Ved at placere 3 fingre ved siden af hinanden, får jeg under pegefingeren adgang til Vata’s puls. Den føles let, ujævn og arytmisk, illustreret som en slange, der glider gennem skovbunden. Under langefingeren måler jeg Pitta’s puls, som føles hård, rytmisk og insisterende, illustreret som en frø, der sidder og kvækker. Under ringfingeren måler jeg Kapha’s puls, der er langsom, jævn og svag, illustreret som en svane, der graciøst glider opad vandet på stranden.

Trykker jeg hårdt og måler dybt, får jeg adgang til information om personens konstitution, altså hvordan fordelingen mellem Vata, Pitta og Kapha har været fra fødslen og hvordan den gerne skulle forblive at være livet igennem. Måler jeg i overfladen får jeg et billede af den aktuelle tilstand i denne fordeling.

Derudover kan jeg gå ned på en slags ”midt imellem niveau”, hvor jeg får adgang til 5 små underpulse under hver finger, altså 15 i alt, der giver mig informationer om organubalancer, mulig sygdom og generelle helbredsproblemer.

Dette er en flere tusinde år gammel teknik som indiske læger i vid udstrækning også benytter i dag i kombination med almindelig moderne lægevidenskab.

Inkluderer kost- og livsstilsvejledning - Læs mere her.

PRIS - se komplet prisliste

Behandlingsbrochure – læs eller download (Human-balance.dk Flyer (pdf))

N.B. Udeblivelse eller aflysning af konsultation mindre end 24 timer før aftalt, faktureres til fuld pris!

Ayurveda pulsdiagnose