Jeg anser morbus crohn og colitis for at være såkaldte psykosomatiske sygdomme, dvs at den primære årsag til sygdommene ofte skal søges i patientens følelsesliv, hvor der tidligere kan have været nogle voldsomme begivenheder med stress, sorg, chok, svigt etc. Fordi disse emotioner for en stor del er blevet undertrykt som en naturlig og ubevidst overlevelsestrategi, har de foranlediget en voldsom energiblokering og belastning på tarmsystem og lever, hvilket kan udvikle enten morbus crohn eller colitis ulcerosa. Andre gange kan man også finde årsager i genetiske dispositioner eller i kost og livsstil. Sidstnævnte er dog som regel sekundære.

Jeg har efterhånden hjulpet en hel del mennesker til at blive helt raske med disse sygdomme og andre igen til at få det mærkbart bedre - se nedenstående referencer. Strategien er en kombination af hjemmebehandling med kostomlægning og samtale/healing på klinikken. Min erfaring er, at healing er absolut det mest effektive redskab til at bearbejde disse sygdomme. Med healing kan jeg gå bag om ord og følelser og rense de fleste negative følelsesmæssige spændinger ud af det energilegeme, der ligger bagved den fysiske krop og “føder” den med impulser - qua den underbyggende teori bag akupunktur, healing, kinesiologi m.m. Det er dog ikke nødvendigt at kunne forstå eller acceptere denne teori for at have gavn af behandlingen! Behandlingen er helt smertefri og føles desuden meget behagelig. Som regel føler man sig lettet både fysisk og psykisk efter hver behandling.
I takt med at healingen virker i kombination med kostomlægning, slipper belastningen på tarme og lever gradvist og organerne genopretter lige så stille deres funktionsevne. Effekten af behandlingen plejer at være vedvarende. Nogle få klienter har vendt tilbage efter 2 eller flere år, fordi de frygtede et nyt udbrud pga aktuelle voldsomme begivenheder i deres liv. Da har vi som regel fået det på plads igen med nogle få behandlinger.

Er du i tvivl om denne behandling kan være noget for dig, kan du altid starte med at prøve en enkelt og mærke effekten af denne, inden du tager stilling til et evt. behandlingsforløb.

* Behandling og anbefaling af kostomlægning kan variere fra person til person. Det tilstræbes altid at gøre det så billigt men samtidig effektivt som muligt for dig som klient!

Venlig hilsen Morten Krabbe

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aalborg d. 29-6 2022

Jeg har de sidste 6 måneder været i behandling hos Morten i forbindelse med Morbus Crohns, da jeg ikke ville acceptere min skæbne om at skulle være afhængig af medicin. Det viste sig at være den bedste løsning for mig og jeg har kun oplevet en positiv fremgang siden da.

Morten har hjulpet mig med at forstå min sygdom og hvor vigtigt det er at være i balance både fysisk og psykisk. Jeg har fået en enorm ro og har lært at mærke min krop og lytte til dens signaler samt visheden om at stress er roden til alt ondt. I dag er mine tal rigtig flotte og i den lave ende og jeg har og tager stadigvæk ingen medicin for min sygdom.

Så jeg er meget taknemmelig for at få en normal hverdag igen, hvor sygdommen ikke styrer mit liv og jeg vil klart anbefale Morten til andre.

Mvh Stephanie

__________________________________________________________________________________________

København d. 6-10 2020

 

Jeg kæmper i næsten 16 år med en alvorlig form for Crohns sygdom, Jeg har prøvet i disse år: klassisk terapi (immunologisk terapi 6 år), homøopati, bioenergi, naturistisk terapi osv. men inten hjalp mig. I starten var min sygdom så alvorlig, at betændelsen angreb mine øjne og jeg mistede midlertidigt synet på mine øjne. På den tid var hospitalerne mit hjem. Jeg tilbragte mine fødselsdage, Påske, Jul,Nytårsdage på hospitalerne. Jeg fik et stort depression, angst og panikanfald på grund af denne situation. Jeg blev kortison afhængig. Det var et mareridt, da jeg måtte vågne op om morgenen, specielt når vejret skiftede.
Jeg var træt af at leve dette liv på grund af alle disse problemer ...
Jeg fandt tilfældigvis Morten på internettet, og jeg kan sige, at han ændrede mit liv . Jeg følte mig bedre fra det første gange , da jeg mødte ham. Den terapi, jeg modtager fra Morten, fungerer meget godt for mig. Jeg kan sig, at det har reduceret betændelsen i min krop med 90 procent; jeg har ikke længere betændelse i mine led, jeg kan gå, løbe, jeg har ikke mere tarm- og mavekramper/luft i maven , jeg mister ikke længere blod gennem tarmen og jeg behøver ikke længere at gå på toilettet kontinuerligt på grund af diarré og måske det vigtigste, jeg er ikke længere så sensitiv , over for vejrændringer.Jeg tager en meget lav dosis kortison nu efter 15 års afhængighed.Jeg har det meget godt fysisk og mentalt. Jeg blev meget mere positiv/ optimistisk og mentalt stabil.
Jeg føler mig meget heldig og glad for at have mødt en terapeut så dygtig som Morten, et ægte menneske . Jeg anbefaler 100 procent Morten Krabbe / Human Balance, hvis I har helbredsproblemer ( krop og sind.).
 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

København d. 24-5 2018

Hej Morten

Undskyld jeg ikke har fået skrevet før nu, men har mega travlt. Jeg har det forsat rigtig godt, og din behandling har virkelig hjulpet sammen med den kostomlægning, som du også anbefalede. Jeg har fået ro indvendig i mine tarme, så det er rigtig dejligt. Kan varmt anbefale behandling hos dig. Kontakter dig hvis jeg igen skulle få brug for din hjælp.

Mange hilsner og god sommer

Anne

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

København d. 22-9 2017

Hej Morten - synes lige du skulle vide at - mine prøver var helt normale og kan lægge medicinen helt - selvom der ikke er tvivl om at jeg har Crohn, sagde han. Jeg skal aflevere lorteprøve og blodprøver om et år😊 Kh Mai

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

København d. 14-7 2017         COLITIS ULCEROSA I NEDERSTE DEL AF TYKTARM

Hej Morten
Bare god info
Mit infektionstal der har været over 600 er nu 31!
Normal under 50
Så det virker!
God sommer
Charlotte

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

København d. 9-6 2016                COLITIS OG MUSKELSMERTER

Hej Morten
Jeg vil godt aflyse min tid på mandag, da jeg har det super godt og er i sving igen 😊 Jeg vil give mine varmeste anbefalinger videre - tak for din gode behandling.

Mvh Camilla Vitton
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


København d. 26-11 2015

Jeg opsøgte Morten i en periode, hvor jeg var meget selvdestruktiv og havde store problemer med fordøjelsen. Jeg følte mig meget tryg ved at åbne mig op overfor ham, han var meget forstående og havde masser af viden indenfor depression og fordøjelsesproblemer. Behandlingen var en kombination af healing og naturmedicin og kostomlægning, som virkede meget godt og langsomt gennem flere behandlinger mærkede jeg en bedring på det psykiske plan og på det fordøjelsesmæssige plan. Morten gav mig desuden gode redskaber til at kunne være bedre til at stå på egne ben og acceptere mine gode og mindre gode sider. Alt i alt, var forløbet yderst tilfredsstillende og jeg kan varmt anbefale Human Balance til alle der døjer med psykiske og funktionelle problemer i livet. Benjamin
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

København d. 3-9 2015

I en alder af blot 12 år fik jeg konstateret Morbus Crohn, og har derfor været en del af det danske sygehusvæsen i mange år. Min journal er derfor en del tykkere end de fleste på min alder - du kender det sikkert fra dig selv. Jeg har været igennem en masse undersøgelser - rektoskopi, koloskopi, drukket kontrastvæske inden røntgen, prøvet alverdens medikamenter , haft stomi - you name it.

En sen aften i slutningen af april 2013 faldt jeg over Human Balance på internettet, hvor en pige skrev, at hun var blevet erklæret rask med en kronisk tarmsygdom som min. Selvom mine blodprøver på Herlev var fine, havde jeg aldrig haft det så skidt. Jeg var konstant forstoppet, havde mavesmerter, var afhængig af afføringsmidler, og gik dagligt med bind, hvis uheldet nu var ude. Det lød helt 'hul i hovedet', at man kunne blive helbredt for en kronisk tarmsygdom, men på det tidspunkt var jeg så tilpas desperat, at jeg overgav mig. Det var dog med en vis skepsis, at jeg troppede op på Vesterbro, hvor Mortens kontor lå, den dag i april. Mine forbehold og betænkeligheder blev dog hurtigt gjort til skamme, da jeg allerede efter den første behandling kunne mærke en tydelig forskel på min krop. Det var ligesom at min krop var blevet renset efter Mortens behandling, som delvist bestod af samtale, elektroder på underbenene, og healing. Jeg oplevede hurtigt, at jeg igen kunne spise det jeg havde lyst til. Selv brød havde min krop intet problem med at fordøje. Det var helt utroligt.

I den tid jeg gik i behandling hos Morten, halvandet år, nåede jeg at trappe ud af min medicinske behandling på Herlev, og blev erklæret rask.

Når man er blevet diagnosticeret med en kronisk tarmsygdom, har man for længst forenet sig med, at sygdommen er en del af sit liv. Gerne den vigtigste del af sit liv, da man kun har det godt, når sygdommen er i ro. Det var derfor en kæmpe lettelse for mig, da jeg blev erklæret rask for første gang i 17 år. For første gang er det mig, der er den vigtigste person i mit liv, og ikke sygdommen.

Jeg anbefaler derfor alle, der har problemer med deres mave, til at tage kontakt til Morten. Det er det bedste jeg nogensinde har gjort. I dag er det som om, at jeg helt har glemt at jeg er "syg". I dag tager jeg kun naturpræparater. Jeg skal derfor ikke længere gå og bekymre mig om, at jeg indtager syntetiske medikamenter på daglig basis, som forøger mine chancer for at få kræft i fremtiden. Det er en kæmpe lettelse. Jeg ville ønske at jeg havde stødt på Morten langt tidligere. Så havde jeg højst sandsynligt været forskånet for de talrige operationer, undersøgelser, og den sorg det hele har medført. Sorgen over alle de ar på både krop og sjæl, der i dag pryder min krop, i kampen for at blive rask. Derfor føler jeg lidt, at der var en mening med at jeg skulle flytte fra Jylland til København, for at finde Morten. Jeg er ham evigt taknemmelig.

Det er så nemt, at vænne sig til at leve med sygdommen. Jeg vænnede mig hurtigt til dagligt at gå med bind. Det er først, når du kommer ud på den anden side, at du kan se forskellen.

Før jeg mødte Morten var min livskvalitet nedsat med 80% pga. sygdommen, i forhold til i dag. Den fyldte det hele, også i mit parforhold. Min mave var et fast emne henover aftensmaden - det er den ikke værd.  Husk, du er den vigtigste person i dit liv - sygdommen skal ikke ha' lov til at fylde så meget. Held og lykke med din mave. Jeg håber, at den får det lige så godt som min.

Med venlig hilsen

Maibritt

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mogens Steenbuch Krabbe d. 26-3 2014

Har i dag været til den sidste behandling for colitis ulcorosa og hvor utrolig det lyder er jeg blevet rask. For ca 18 mdr siden fik jeg besked om at det eneste der var tilbage man kunne gøre var stomi fordi mere medicin ville ikke have nogen indvirkning på min situation. Det var meget grænse overskridende for mig at blive præsenteret for og jeg sagde til specialisten at det kunne ikke komme på tale. Lillian min søde kone mødte Morten Krabbe som er indehaver af Human Balance på en messe i Forum, han spurgte til mig og Lillian kunne fortælle at det gik ikke så godt hvorefter Morten kontaktede mig og sagde at han måske kunne hjælpe mig.
Efter ca 1½ års behandling hvor jeg løbende kunne mærke forbedringer har jeg i dag ingen problemer med tarmsygdommen. Ud over at være meget taknemmelig over hvad Morten har udrettet føler jeg også at jeg har fået en meget bedre hverdag uden at gå i detaljer.
Så af hele mit hjerte tusind tak til Morten fra

HUMAN BALANCE
Vesterbrogade 10
DK-1620 København V


Dear Morten,

I wish to send you my sincerest appreciation to you and your healing methods. I wanted to share my story to any who would listen; I have been suffering from Colitis and Crohn's, a severe and debilitating stomach and intestinal disease, for over 30 years. Living in the USA (Miami, Florida) afforded me excellent healthcare however "Modern Western" medicine was not working and I suffered in pain everyday. After moving to Copenhagen my health and medical condition worsened. I had lost 10 kilos and my body and mind was seriously deteriorating. After speaking with a friend in Copenhagen he recommended you highly. 

I recall coming to your office for several sessions and followed your supplement recommendations. After 6 months my disease miraculously went into full remission, I can't remember feeling this well. My full remission continues to this day, it has now been 5 years and my health has been perfect. I have gained 15 kilos and my life has been fully transformed. I used to wake up every morning not knowing if I was going to have a good or bad day. My worries are no more and I live life like I have never done before. Thank you so very much and bless you for changing my life and giving me back my health !

Kindest regards....Alex Pappas

Alex Pappas

Real Estate Investment Advisor

Florida Capital Realty

Miami, Florida 33131

USA


 

Emne: Blodprøve-svar

Dato: 21. nov. 2013 09.39.29 CET

Hej Morten.

Jeg har netop været til kontrol på Herlev Hospital, og blodprøverne var flotte. Min læge anbefalede mig at gå ned på 50 mg medicin, og så stoppe med medicin-behandlingen efter en måned, blot for at ha' psyken med i nedtrapningsfasen. Nu er I to mod en, så jeg overgiver mig.

Ha' en rigtig dejlig dag.
Mvh.
Maibritt


 

København d. 30-8 2010

Jeg var 27 år gammel i marts måned 2007, da jeg fik diagnosen morbus crohn. Jeg befandt mig på hospitalet på opvågningsafsnittet efter endt operation. Dagen forinden var jeg blevet akut indlagt med store smerter i maven og med udstrålende smerter ned i højre ben, så jeg havde svært ved at støtte på det. Jeg havde i en lang periode haft smerter i maven, diarré, madlede og var helt drænet for energi. Jeg havde opsøgt praktiserende læge flere gange, men de mente ikke jeg fejlede noget ”alvorligt”.

Jeg lå i hospitalssengen halv sovende stadig påvirket af anæstesien, da jeg hørte kirurgen, der havde opereret mig, forklare min mor (min mor fulgte mig trofast gennem hele forløbet), at de havde fundet inflammation (betændelse) hele vejen op i tyktarmen og havde dræneret (åbnet og tømt) en stor abces (byld), og at alt dette tydede på, at jeg havde en morbus crohn.

Da jeg selv er sygeplejerske, vidste jeg udmærket, hvad det ville sige at have en morbus crohn. Jeg vidste, at morbus crohn er en sygdom, man betegner som kronisk, og hvis man er heldig, kan man i perioder holde symptomerne nede med medicinsk behandling – hvis man er meget uheldig, kan man ende med en stomi. Det eneste jeg kunne tænke i øjeblikket var: ”åhh nej, nej, nej det her er ikke godt”.

Jeg blev hurtigt overflyttet til et medicinsk sengeafsnit, hvor jeg forblev indlagt i ca. 3 uger. I den periode fik jeg udført diverse undersøgelser og opstartet medicinsk behandling. Man fandt bl.a. ud af, at jeg også havde udviklet en fistel i den nederste del af tarmen. Jeg opstartede medicinsk behandling, som skulle holde inflammationen nede. Efter 2-3 dage med medicin fik jeg normal afføring – diarréen forsvandt – og sikke en lettelse. Til gengæld var jeg meget plaget af medicinens bivirkninger. Jeg udviklede det man kalder ”måneansigt”, led af søvnmangel, fik mareridt, ledsmerter, svedte ekstremt, stor appetit/sult, ændrede psyke, havde svært ved at formulere mig, og følte at jeg konstant befandt mig i en slagt osteklokke. Bivirkningerne var ganske enkelt forfærdelige.

Efter udskrivelsen gik jeg jævnligt til kontrol i ambulatoriet. Jeg havde stadig mange smerter efter operationen og følte mig som en slagt zombie. Jeg var blevet langtidssygemeldt fra mit arbejde, uden at vide om jeg overhovedet blev i stand til at vende tilbage igen. Lægerne forsøgte efter nogle uger at trappe mig ud af medicinen, men hver gang jeg nåede ned til trefjerdedele af dosis, fik jeg tilbagefald med diarré og måtte trappe op i medicinen igen.

I denne periode gjorde jeg mig mange tanker om, hvorfor jeg var blevet syg ,og hvorfor dette lige havde ramt mig. Lægerne kunne ikke give mig nogen forklaring, andet end det kunne være arveligt, men ingen i min familie har morbus crohn, så det kunne ikke være forklaringen i mit tilfælde. Da jeg er opdraget i en familie, hvor tankerne fra den alternative verden ikke ligger fjernt, besluttede jeg at søge hjælp i den verden.

Jeg startede hos Morten Krabbe i maj måned 2007. Han tilbød healing, kognitiv terapi og kostomlægning ud fra de ayurvediske principper. Jeg tog imod hele pakken, fordi mit mål var at blive rask – helt rask, og det kunne den etablerede medicinske verden ikke tilbyde mig, da man jo siger, morbus crohn er en kronisk sygdom. Til gengæld sagde Morten Krabbe, at det var muligt at blive helt rask, hvis jeg fulgte hans anvisninger og var villig til at arbejde med mig selv.

En lang og sej periode startede. Jeg forstod, at jeg måtte se dybt ind i mig selv for at finde de ubearbejdede følelser i mig selv, som i virkeligheden var årsagen til min sygdom. Nogle af mine forsvarsmekanismer var ubearbejdet sorg, vrede og en trang til at kontrollere livet. Alt sammen en modstand mod at acceptere mine egne indre følelser.

Morten Krabbe arbejdede med mig på flere planer. Jeg var skeptisk i forhold til, om healing virkede, men jeg gav det en chance. Til min store glæde opdagede jeg, at det nu blev muligt at trappe ud af medicinsk behandling uden problemer. Det virkede. Det største arbejde lå i at turde se ”trolden i øjnene” forstået således, at jeg turde udforske mit indre uden forbehold. Det gik op for mig, at min sygdom ikke skyldtes et tilfælde (arvelighed eller andet), men fordi jeg bar rundt på undertrykte følelser som sorg og vrede. Da jeg i dag forstår, hvordan krop og psyke er forbundet, forstår jeg også, at de sygdomme man udvikler altid har at gøre med indre tilstande.

Den etablerede medicinske verden har meget at tilbyde, og de har gjort det bedste de kunne. Jeg er taknemmelig for den indsats, de har gjort, men jeg må konstatere, at uden Morten Krabbe var jeg ikke blevet så rask, som jeg er i dag. I dag flere år efter jeg fik diagnosen morbus crohn, er jeg fuldstændig rask og har ikke haft et eneste tilbagefald. Jeg går stadig hos Morten Krabbe, fordi jeg vurderer, at han kan medvirke til, at jeg hele tiden er opmærksom på at arbejde med mig selv. Jeg kan varmt anbefale et forløb hos Morten Krabbe, hvis din målsætning er at blive rask – HELT RASK!

Mette


Hej Morten!  Her en lille hilsen fra mig. Jeg har det stadig rigtig godt. Stoppede med diæt for ca. en uge siden. Min mave har det stadig godt. Jeg kan godt mærke på den, hvis jeg skal noget som jeg er lidt spændt på, men sådan vil det nok altid være.

Jeg er blevet rigtig glad for mit nye arbejde, hvor jeg har fået nogle gode kollegaer en rigtig god chef. Jeg er lige blevet fastansat efter min prøvetid og skal nu igang med en masse kursur, som giver adgang til forsikringsadkademiet. Ellers nyder jeg bare livet og nyder at være mig selv... :)

Jeg tager på et højskoleophold til sommer, som jeg så tit har haft lyst til at prøve.Jeg vil godt sige dig tusind mange tak for din hjælp og støtte til at blive den jeg er idag. Det ville jeg nok ikke kunne have gjordt på egen hånd!

Mange knus og hilsner
Louise

Læs mere her:

http://human-balance.dk/familie-journal-d-28-12-03